Новини

обратно към всички новини

Българският фармацевтичен съюз избра Имунокинд за хомеопатичен продукт №1 за 2018 г.

26.06.2018

Българският фармацевтичен съюз избра Имунокинд за продукт №1 в категорията „Хомеопатичен лекарствен продукт” за 2018 г. Наградата, отредена единодушно от 6-членно жури, бе връчена по време на 12-ото издание на Български фармацевтични дни, което се проведе в Пловдив.

Това е второто престижно признание за ефективността на хомеопатичното лекарство за тази година. През април 2018 г. 22 водещи педиатри и неонатолози от болничната и извънболничната помощ подписаха официално становище в подкрепа на научен материал, доказващ успешното приложение на Имунокинд за профилактика на острите респираторни инфекции в ранна детска възраст. 
Имунокинд е натурален комплексен продукт, който, благодарение на внимателно подбрания си състав, подпомага имунната система в периода на нейното съзряване, усилва защитните механизми срещу честите респираторни инфекции и улеснява процеса на оздравяване. Курсът на приложение обичайно е 2-3 месеца с 3 пъти по 1 табл. на ден. Ефективността му се дължи на уникален дизайн, включващ 3 калциеви съединения и серен йодид - Calcium carbonicum D6, Calcium fluoratum D6, Calcium phosphoricum D6, Sulfur jodatum D12.

Проведени клинични изследвания доказват, че децата, приемащи Имунокинд, се радват на понижена честота на респираторните инфекции. Проучванията отчитат и значителен спад в употребата на антибиотици след лечение с Имунокинд, което означава, че хомеопатичното лекарство може да е ефективен начин за справяне с антибиотичната резистентност. При 85% от малчуганите, преминали през терапия с препарата, се наблюдава и подобряване на апетита.
Действието на Имунокинд бе потвърдено и от водещия педиатър и имунолог в гр. Ниш, Сърбия, проф. д-р Борислав Каменов. Тази година той гостува в България и сподели пред български лекари своя опит с хомеопатичното лекарство на Немския хомеопатичен съюз. „С Имунокинд съм постигал феноменални резултати. Благодарение на калциевите му съставки тъканите се регенерират, изчезва стресът на клетките и детето престава да боледува. Това значи, че инфекциите не са били причина за честите боледувания на децата. А стресът на тъканите, който сме разрешили. Това се вижда по кожата, ръцете, очите. Тези деца просто политат, добиват енергия. Смиряват се по някакъв начин. Добиват концентрация. Сега има много лекарства, които усилват функцията на имунната система. Понякога тя не трябва да се подсилва, а да се понижи, регулира, успокои. Имунокинд я успокоява, довежда я до рационално отношение към проблема. А болестта ще изчезне, като решим проблема”, споделя проф. Каменов.

Имунокинд се препоръчва при деца с често повтарящи се респираторни инфекции в кърмаческа и ранна детска възраст; при деца, боледуващи от средно тежки и тежки респираторни инфекции, изискващи лечение с конвенционални средства – симптоматични, антиалергични лекарства, антибиотици и т.н.; деца, на които предстои да посещават детски заведения, като е препоръчително приемът да започне минимум 1 месец преди тръгването на ясла или градина.